Index Capital

Ceresstraat 13, Breda, Nederland

Index Capital is een onafhankelijke beleggingsonderneming met gezamenlijk bijna 100 jaar ervaring op het gebied van beleggen en vermogensbegeleiding. Wij richten ons specifiek op indexbeleggen met een service en dienstverlening zoals u die waarschijnlijk allang niet meer bent gewend bij uw private bank of vermogensbeheerder.

Index Capital is het uiteindelijke resultaat van onze persoonlijke worsteling en zoektocht in de financiële sector. Wij hebben decennialang gewerkt bij gerenommeerde private banks. En in de loop der jaren kwamen wij tot de volgende drie (ontnuchterende) inzichten gekomen, die uiteindelijk geleid hebben tot het ontstaan van Index Capital.

1. De belangen van een private bank en van u zijn verschillend
Wanneer je in dienst van een private bank werkt, zijn er twee petten die je kunt opzetten: die van de cliënt en die van de bank. Er zijn helaas veel momenten dat de bank van je vraagt / eist om vooral de pet van de bank op te zetten. Je zou daar met enige mildheid naar kunnen kijken (een bank is immers een commercieel bedrijf), maar daar denken wij anders over. In een sector waar vertrouwen essentieel is, moet u er zeker van kunnen zijn dat u eerlijk en zonder dubbele agenda geadviseerd wordt. Helaas is de veelgebruikte slogan (“bij ons staat de cliënt centraal!”) in de financiële sector vooral een marketingkreet in plaats van een harde belofte. Als u beseft dat de belangen van u en uw bank anders zijn, dan snapt u waarom er zoveel mis is gegaan (en nog steeds gaat!) in de financiële sector.

2. Bij beleggen gaat het niet om veel “kennis en kunde” maar om gedrag
Veel banken scheppen graag op over hun vele slimme ‘professionals’, kennis en kunde als het gaat om beleggen. Probleem is echter dat succesvol beleggen niets met ‘kennis en kunde’ heeft te maken, maar met gedrag. Alle beleggingstheorieën, modellen en ingewikkelde beleggingsproducten die worden ontwikkeld door de financiële sector en aan u worden verkocht, zijn goed voor de financiële sector zelf, maar niet voor u. Ze leiden uiteindelijk tot een lager rendement dan waar u recht op heeft: het rendement van de markt.

3. Beleggen is veel eenvoudiger dan alle professionals u willen doen laten geloven
Uiteindelijk gaat het bij beleggen om een optimale combinatie van rendement en risico. Wij beschikken over tientallen wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat een succesvolle beleggingservaring gegarandeerd is, wanneer een belegger zich strikt houdt aan de volgende drie regels:

  1. beleg met zo laag mogelijke kosten
  2. beleg met een zo groot mogelijke spreiding
  3. doe niet aan voorspellingen en timing

Niet toevallig zijn dit de drie essentiële pijlers van indexbeleggen…

(van www.indexcapital.nl)

Index Capital N.V.
Ceresstraat 13
4811 CA Breda

Ceresstraat 13, Breda, Nederland

Route plannen
Contact opnemen